vrijdag 13 mei 2011

Lust, Liefde en...PART I

Lust was vaak wakker als iedereen nog lag te slapen en kwam pas thuis als iedereen net opstond. Hij leefde zijn leven zoals hij wilde en volgde in alles zijn intuïtie. Hijzelf stond niet stil bij ingewikkelde zaken, maar wilde in beweging zijn. Mensen leren kennen, feesten, knallen en vooral zich lekker voelen. Geborgenheid was voor hem een vloek en rekening houden met gevoelens van anderen deed hem al bibberen bij de gedachte. Hij zag alles in contrast. Zwart was nooit zwart genoeg en wit, nou ja, wit was een stomme kleur. Hij hield van zijn impulsieve beslissingsmentaliteit. Hij wilde zichzelf en anderen continue verrassen met zijn ondoordachte acties. En nooit had hij spijt gehad van behaalde resultaten uit het verleden.

Liefde was een rustig type. Ze dacht na over alles wat op haar pad kwam. Ze wist dat er achter elke beslissing een consequentie schuilde. Alles bestond uit actie versus reactie. Alleen de gedachte aan deze consequentie deed haar al bibberen. Ze benaderde alles vanuit deze angst, net zolang tot ze zich meester had gemaakt in de kunde van het van-haar-af-en-ontwijk-principe.
Ze had het zelf niet eens door dat ze het deed, het was een tweede natuur geworden. Ze hield ervan om vragen te stellen en steeds dieper te graven in het gevoel van de ander. Ze was een specialist op het gebied van grabbelen in de hersenton. Willekeurig pakte ze er een vraag uit en las deze voor. Op deze manier hoefde ze haar eigen angsten voor intimiteit en mogelijk falen in verwachtingen van de ander niet tentoon te stellen, want de ondervraagde kon onmogelijk ontsnappen uit haar gesponnen web van vragen. Zo hield ze de controle.

Op een dag botste ze Lust tegen het lijf. Toen ze de voordeur uitliep hadden ze elkaar niet gezien. Hij keek naar haar met zijn typerende, bijna hongerige ogen. Hoewel ze dit soort signalen niet bewust herkende intrigeerde het haar wel. Hij was een tegenpool, maar zoals het vaker gaat met tegenpolen voelde ze op de een of andere manier een aantrekkingskracht. Was het omdat ze de afgelopen jaren al zoveel vrouwen bij hem naar binnen had zien gaan en de volgende ochtend vroeg weer het pand had zien verlaten, of was het zijn totaal verschillende manier van leven?
Hij verexcuseerde zich voor de botsing en meteen ook meteen maar voor zijn gedrag de afgelopen jaren en vroeg haar of ze misschien een keertje een kopje koffie met hem wilde drinken. Liefde antwoordde dat het al goed was, en dat zijn excuses echt niet nodig waren. Ze voelde zich ongemakkelijk worden. Lust gaf zijn mailadres en zei haar dat ze hem een mailtje kon sturen indien ze een keertje op zijn voorstel in wilde gaan. Dan was het voor haar was makkelijker, leek hem.
Hij: "Dan is het wat makkelijker voor je, hoef je niet gelijk een beslissing te nemen."
Zij: "Okay, ehm prima, ik moet weer gaan, ik moet nog wat dingen doen."

In de avonden die hierop volgden zat Liefde vol met twijfel. Uiteindelijk voegde ze Lust toe op MSN.
Ze typte zijn mailadres in: lust_forlife@hotmail.com
Facebook was nog iets te persoonlijk. Ja, dat zou ze doen en dan zou ze verder wel zien...

ToBeContinued...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten