woensdag 18 mei 2011

Lust, Liefde...en...PART II

Met haar rechterwijsvinger drukte ze op de entertoets en Lust was toegevoegd. Ze was het niet gewoon vreemden toe te voegen. De meeste mensen die ze toegevoegd had, stamden al uit haar dagelijkse vriendenkring, met hier en daar een verdwaalde collega of oud klasgenoot. Deze had ze in het Facebooktijdperk eigenlijk één op één meegenomen. MSN was een verouderd medium aan worden.
Sinds Liefde haar relatie met Egoïst was beëindigd, nu zo'n drie maanden geleden had ze haar op sterven na dode laptopje bijna niet meer aan gehad.
Ze was voornamelijk bezig met het luisteren naar liedjes uit 'zijn' tijd, foto's aan het sorteren en sms'jes te schiften. Een bezigheid waar ze avond na avond mee kon vullen. Haar oude Samsung met daarin zijn 2368 gestuurde en bewaarde berichten moest nog gefilterd en gesorteerd worden op relevantie, leuk, leugens en ontroering.
Elke keer als een bericht zich opende kwam het zandlopertje in beeld. Benieuwd naar de inhoud van het bericht zocht ze de bijbehorende verzonden berichten op en verwerkte deze samen in een gebundeld schrift. Zo kwam stukje bij beetje de categorisering van de dialogen tot stand. Ze voelde de emotie van hun avonden samen praten opnieuw, verloren toekomstbeelden, wederzijds onbegrip en uit de hand gelopen en in ruzie eindigende discussies weer in volle hevigheid opkomen. Maar ze had dit nodig voor de verwerking en acceptatie van het stoppen van de relatie met haar ex, Egoïst.

Hij was haar achteraf niet waard, en na hun twee jaar durende relatie koos ze eieren voor haar geld en stuurde zijn werkeloze kont de laan uit, zo gelijk de paden op.
Ze was in haar reconstructie van het verleden met hem erg zorgvuldig. Alle feiten wogen mee, hoe summier en minuscuul ze ook leken. Alles was van belang. Alleen door deze precieze wederopbouw kon ze achterhalen wat haar aandeel in de relatie was geweest ten opzichte van hem en na dit intensieve onderzoek afronden.

Lust was ook gestopt met zijn relatie met Leugen, maar zag dit op een geheel andere manier door zichzelf benaderd en verwerkt worden. Zoals zijn beste vriend hem een half uur na de "brake-up" al door de telefoon meldde:" Gast, je kan nu weer alles doen met wie, waar en wanneer je wilt, ik ben stikjaloers op je."
Alhoewel deze opmerking vrij vroeg kwam, was de kern ervan een significante waarheid. Inderdaad was hij weer een vrij man! Na een korte rouwperiode van drie dagen stortte Lust zich als vanouds op zijn grote hobby. Vrouwen! De jager in hem werd weer wakker en gedurende deze periode van opwaaiende zomerjurkjes leek het hem dan ook absoluut geen moeite te kosten om zijn prooien te vinden en meteen te verorberen. Zijn oude trukendoos haalde hij onder het stof vandaan en opende deze. Hierin zat zijn externe geheugen voor wat betreft zijn tactieken, uitvoerig beschreven plannen van aanpak, tips en tricks.
Zijn doos van Pandora, waarvan hij gezworen had deze nooit weer te openen. Met daarin wel meerdere foutjes, veroorzaakt in den beginne door die sukkel van een Hermes. Ook een erg mooi verhaal, maar dat terzijde.

1 opmerking: