maandag 10 januari 2011

De ware...

De ware woont bijna altijd binnen een straal van 40 km van je vandaan.
Dat is toch wel zeer handig bij het vinden ervan.
Gewoon een aantal weken flink rondjes lopen tussen Haarlem en Leiden en je komt hem of haar vanzelf tegen. Zo ging het vroeger.
Met de opkomst van sociale netwerken als Facebook wordt het je wel erg makkelijk gemaakt. Zonder de deur uit te gaan kun je al je 435+ vrienden bekijken.

Er wordt flink op los gesocialized. Relatie-statussen schieten van; in een relatie via het is ingewikkeld door van uit elkaar naar vrijgezel. Simpelweg vanuit je luie stoel op je IPad scrollen van vriend naar vriend.
En om het nog eens makkelijker te maken kun je ook bij de vrienden van vrienden kijken of er iets van je gading bij zit. Of zelfs bij de vrienden van je vrienden hun vrienden. Eindeloos klikken gegarandeerd dus.

Visueel ingesteld als de mens is plaatst iedereen zijn of haar beste foto's op de digitale deeltjesversneller.
Een mozaïek van persoonsverheerlijking en zeer zorgvuldig opgezette marketing zorgt ervoor dat de afvalrace vaak binnen een seconde of tien gereden is. Troostprijzen worden hier zelden of nooit uitgereikt. Niemand die ooit een lelijke foto plaatst of een saai feest zal benoemen. Nu nog even checken wat de burgerlijke staat is, klikken op vind ik leuk en klaar ben je. Het chatten kan beginnen en de route naar in een relatie kan in de TomTom ingevoerd worden.

Nomineren voor de Nobelprijs die Mark Zuckerberg!!

Een aantal dagen later vraagt echter iemand van je 435+ vrienden via een persoonlijk bericht waar je hem of haar van kent. Je legt het uit en er volgt een berichtenwisseling over de persoon die je gevonden hebt en zijn of haar vorige relaties. Ineens wordt je duidelijk dat 20% van de vriendenkring bestaat uit ex-en. 12 in totaal!! Je bekijkt en vergelijkt en komt tot de conclusie dat je hier toch eigenlijk niet zo'n zin in hebt...
Terug naar vrijgezel of nog even het is ingewikkeld? Ook jij moet denken aan je eigen marketing. Je leven ligt open en bloot, dus twee keer nadenken tot je wat opschrijft. Want je status is je waarheid.

Heb je al een relatie van vóór het Facebook-tijdperk, ook dan ben je niet veilig.
Want ook aan de burgerlijke staat; getrouwd of verloofd kan geknaagd worden.
Ook daar verschijnen nieuwe vrienden ineens als zure regendruppels op het profiel van je ware.
De vind ik leuk-jes dalen neer als vallende herfstblaadjes op vochtig mos.
Een eerste geschreven reactie volgt de tweede op. Van openbare reacties gaan de reacties over naar persoonlijke berichten en voor je het weet zie je jezelf uit elkaar op je profiel intoetsen.
Een aantal weken later zie je zijn of haar burgerlijke staat veranderen naar in een relatie met...

Ik prefereer toch het ouderwets iemand ontmoeten, een klik hebben, daten, en dan wel verder zien. Facebook is Vleesboek, geen Feestboek...

2 opmerkingen:

  1. Helemaal waar.... Dus. Ik kom binnenkort naar Haarlem of jij naar Eindhoven??? Zullen we in 2011 elkaar minstens 1x in de ogen aankijken???

    X

    Vic

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Héla,

    Mijnes woont volgens mij zelfs in 'n straal van 2km.... Neemt niet weg dat we die borrel niet 'n keer kunnen pakken, toch?

    Enjoy your weekend!

    X

    Vic

    BeantwoordenVerwijderen