woensdag 16 maart 2011

De vrouw...pingen en internetshoppen

Een Afrikaanse vrouw loopt balancerend met veertig liter water op haar hoofd. Ze is op weg naar de enige waterbron in de buurt van haar huisje. Deze bevindt zich op twintig kilometer lopen. In de zinderende Afrikaanse hitte is dit bepaald geen makkelijke klus. maar het is niet anders, ze weet niet beter. Op haar schouder bungelt haar ondervoede babytje, in een doek gewikkeld. Ze heeft nog twee handen over waar ze twee plastic tassen vol met lege flessen meedraagt. Thuis wachten haar hongerige man en zeven kinderen op haar terugkomst. Haar voeten doen pijn door het lange lopen over de stoffige rode Afrikaanse bodem. En nog steeds behoudt ze haar waardigheid. Voor een fotograaf zou dit een prachtig plaatje zijn. Thuis aangekomen sprokkelt ze nog even wat hout, maalt wat rijst en kookt voor haar man, zijn bijvrouwen en zeven kids.

Een Amerikaanse dame loopt balancerend met veertig tassen in haar handen. Ze is op weg naar de enige Gucci winkel in de buurt van haar vrijstaande villa in Beverly Hills. Deze bevindt zich op tien kilometer rijden in haar benzineslurpende Bentley. In de bloedstollende hitte van Los Angeles is dit geen makkelijke klus, maar het is niet anders, ze weet niet beter. Op haar schouder bungelt haar Fendi tas met daarin haar moccabruine chiwawa. Haar voeten doen pijn door het lange lopen op haar achttien cm hoge Cavalli's over de Hollywood Blvd. Ze weet dondersgoed hoe ze haar status moet behouden. Volledig dichtgebotoxed zodat ze nergens meer zweet en alles strak staat. Thuis aangekomen laat ze haar interieurverzorgster even een kopje koffie zetten en de tassen rangschikken op kleur, grootte en gewicht. Even later belt de catering op dat ze ietsje later zijn.

Een Nederlandse vrouw fietst met vijf tassen aan haar stuur, veertig kilo boodschappen in fietstassen en haar kind in het zitje de drie kilometer naar haar twee-onder-een-kap-woning in de Koninginnebuurt. In het koude en winderige Nederland is dit bepaald geen makkelijke klus, maar het is niet anders, ook al weet ze wel beter. Ze had eigenlijk met de auto moeten gaan. Of beter nog, internetshoppen via de Albert Heijn online de bestelling moeten plaatsen. Op haar schouder bungelt haar H&M tas volgepropt met kinderspullen. Haar voeten zijn opgezwollen door haar te warme Uggs en de lange wandeling door de stad. Haar trouwe viervoeter kwispelt vrolijk vastgebonden aan de bagagedrager. Zwetend als een sprinter in de sauna pingt ze nog even met haar vriendinnen en komt doodvermoeid thuis. Ze pakt de boodschappen uit en begint meteen maar met koken.

Ik ben zo blij dat ik geen vrouw ben...






2 opmerkingen:

  1. Moet je teleurstellen, lieverd. Je laatste paragraaf kun je anno 2011 evengoed voor een man schrijven ;-) Dus je bent niet per se uit de gevarenzone, zeg maar! Ask any of your friends with kids...! XXX Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Maaikie, heb ze net gebeld en bevestigen je stelling.
    Ik ben zo blij dat ik geen kids heb;-)

    PS: moet ik nog boodschappen voor je doen als ik toch winkelend mijn hond uitlaat?

    BeantwoordenVerwijderen