woensdag 9 maart 2011

Mars en venus enzo...

Er zijn veel verschillen tussen man en vrouw. Dit is een bekend feit.

Zij is gevoelig, hij analytisch. Zij kleedt aan en hij uit. Zij denkt, hij doet. Zij wikt en weegt, hij beslist. Hij wil linksaf, zij weet niet wat links is. Zij pakt wéken voor de vakantie in als onderdeel van de vakantiepret, hij pakt zijn paspoort en creditcard. Waarom willen we dan toch samen door het leven?
De vrouw wil aandacht, liefde, gezelligheid en uitgebreid communiceren.
De man wil sex.
De vrouw wil plannen, kinderen, genegenheid, kaarsjes en knuffelen.
De man wil sex.
Op een eerste date tijdens een etentje wil ze de persoon voor zich doorgronden en stelt ze haar vragen met zachtmoedige zekerheid. Wie heeft ze voor zich, wat zijn zijn bedoelingen, kijkt hij tijdens het eten naar andere vrouwen, flirt hij met de serveerster, heeft hij het veel over zijn ex,  of erger zijn moeder?
De man heeft honger en denkt maar aan twee dingen, nou eigenlijk drie.
Hij denkt:"Vis of vlees?". Hij denkt:" Veel of weinig". Hij denkt:"Zou ze sex willen?"
Wil de vrouw sex , dan wil de man er heus wel voor praten, gezellig zijn, plannen en aandacht geven. Maar als de man praat, gezellig is, planned en aandacht geeft, dan houdt dit niet automatisch sex in.

Als de vrouw huilt, dan vraagt de man waarom of waardoor, en biedt haar meteen een oplossing aan. De vrouw wil alleen horen dat hij begrijpt dat ze het moeilijk heeft, en daarmee klaar. Als de man onbereikbaar is, dan is hij interessant. Als ze hem heeft, dan is hij gesloten, egoïstisch en a-communicatief. Dan begrijpt hij niet wat ze wilt.
Als hij haar heeft, dan wil hij een ander.Zo gaat het tussen de man en vrouw.
Maar niet altijd. Er zijn mannen die wel meedenken, de juiste vragen stellen, verantwoordelijkheid tonen en lief en sterk zijn wanneer nodig. Dit noemen ze dan hun beste vriend. En zo zijn er ook vrouwen die sex willen.

Venus en Mars me hoella...een compleet ander sterrenstelsel;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten