zondag 13 maart 2011

Pokeren en vrouwenavondjes...

Een avondje met de mannen. Vodka check
Bier check
Chips (eet en speelbare) check
Sigaren check
Zonnebrillen check
Attitude check
Humor check
Muziek check
Vrouwen de deur uit check

Één keer per twee maanden komen we samen. Gedurende deze traditie zijn er bijnamen geboren en verloren. Zo hebben we Le Cotelette, mijn carnivore broer, Le Penseur, mijn wikkende en wegende beste vriend. Ikzelf ben om niet verder te omschrijven redenen Guido (uitspraak Kwido) the Hunter genoemd. En zo hebben we de initiator Marten die The Folder zou moeten heten.
Gisteren kwam mijn oudste vriend voor het eerst meedoen. Gewapend met cowboyhoed, zonnebril en een stapel pokerboekjes voor de weggeef. Rob werd al snel Rob D'rover gedoopt. Op alles raisde hij alsof het allemaal niets kost. Rob ging overal overheen. Zo is ie al jaren. Een geboren gen voor gokverslavingsgevoeligheid deelt hij samen met mij en Le Cotelette. Dus draaide het vaak om onze bets! The Folder fold, en Le Penseur denkt. Zo doen we dat nu eenmaal!

Pokeren is een mannenspel. Het staat voor alles waar de man dagelijks mee bezig is. Geld verdienen, bluffen, elkaar afzeiken, lol met elkaar maken door middel van peperloze flauwe grappen, tegenstanders inschatten en zuipen. Het spel begint, het doorgronden van tactiek en sterkte. We schenken elkaar drank, geen aandacht. Vier uur later is de tijd, het geld en de drank op. Wat we gewonnen hebben is een herinnering en sommigen wat fiches.
Muntthee drinkende mutsen hebben een avondje plaats gemaakt voor Coldcashcardplayers.

Een vrouwenavondje?
Twee jankfilms, kussens op de vloer, kaarsjes aan. Lekkere hapjes maar niet teveel calorieën, wijntjes en mojitos, een lijntje coke;-) En dan tot diep in de nacht kletsen en babbelen over exen en toekomstige exen: "Hij begrijpt me gewoon niet, hij zegt nooit wat ie voelt, hij waardeert me niet genoeg, heb je het gehoord van Anne...

Ook heel gezellig, maar toch net even anders. Nu even niet!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten